ΤΕΣΤ ΦΙΛΙΑΣ για κοριτσια:

Με την καλύτερή σου φίλη έχεις μια σχέση που σας ενώνει βαθιά. Είτε πρόκειται για την κοπέλα που είστε μαζί από την πρώτη δημοτικού, είτε για συνάδελφο που είναι σαν αδερφή σου. Όμως, τι ποσοστό του εαυτού σου δίνεις στην κολλητή και τι θα γίνει με την φιλία σας τα επόμενα χρόνια; Θα αντέξετε στο δύσκολο κόσμο με τα ξέφρενα ωράρια και τις οικογενειακές υποχρεώσεις ή θα φτάσετε να τα λέτε μόνο μέσω Facebook;

Ερώτηση 1: Μόλις τελείωσες το τηλεφώνημα δύο ωρών με την κολλητή σου. Τι σκέφτεσαι αμέσως μετά;
α) Ότι πρέπει να την ξανακαλέσεις γιατί ξέχασες να της πεις κάτι πολύ σημαντικό.
β) Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος που σε καταλαβαίνει.
γ) Καλά, όλα τα τρελά πράγματα σε αυτήν την κοπέλα συμβαίνουν.
Ερώτηση 2: Μόλις είπες στην κολλητή για το ένα και μοναδικό παλτό που είδες και ερωτεύτηκες αλλά δεν έχεις λεφτά να το αγοράσεις αυτή τη στιγμή. Πώς αντιδρά εκείνη;

α) Το αγοράζει εκείνη και με αφήνει να το δανείζομαι όποτε θέλω.
β) Μου δανείζει τα χρήματα και περιμένει να της το δώσω όταν θα τα έχω.
γ) Με πηγαίνει σε ένα πιο φτηνό μαγαζί που έχει ένα παρόμοιο παλτό στη μισή τιμή.
Ερώτηση 3: Αυτό τον καιρό έχεις πάθει υπερκόπωση από την πολλή δουλειά. Τι γνώμη έχει η κολλητή σου γι’ αυτό;
α) »Πρέπει να μιλήσεις στο αφεντικό σου επ’ αυτού. Θες να κάνουμε μια αναπαράσταση μαζί;»
β) »Εκεί που δουλεύω κάνουν προσλήψεις. Θες να δω τι μπορώ να κάνω;»
γ) »Την άλλη εβδομάδα πάω για κούρα ομορφιάς. Μήπως θες να έρθεις να αναζωογονηθείς;»
Ερώτηση 4: Ένα απόγευμα με την κολλητή, περιλαμβάνει συνήθως:
α) Πολλά κοκτέιλ και χορό.
β) Κουτσομπολιό και σπιτική πίτσα.
γ) Το πού δεν έχει σημασία. Αρκεί να είμαστε παρέα.
Ερώτηση 5: Τον τελευταίο καιρό τσακώνεσαι με τη μητέρα σου διαρκώς. Αποφασίζεις να ανοιχθείς στην κολλητή σου. Πώς αισθάνεσαι:
α) Μου έφυγε ένα βάρος και είδα τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία.
β) Φοβάμαι ότι την έκανα να βαρεθεί.
γ)Όχι πολύ καλά. Έχει κι αυτή προβλήματα με το αγόρι της και δεν το πολυσυζητήσαμε.
Ερώτηση 6: Γνωρίζεις το αγόρι τον ονείρων σου και σπεύδεις να το πεις στην κολλητή. Ποιά είναι η αντίδρασή της;
α) »Πού τον βρήκες και πότε θα τον γνωρίσω;»
β) »Μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια.»
γ) »Σε ποιόν μοιάζει και τι δουλειά κάνει; Φίλους έχει για να γνωρίσω κι εγώ κανένα;»
Ερώτηση 7: Όταν πρέπει να πάρεις μια απόφαση, πώς σε βοηθάει η κολλητή;
α) Το συζητάτε βήμα βήμα.
β) Πρώτα μιλάς μαζί της και μετά το κάνεις.
γ) Της ανακοινώνεις την απόφασή σου.

 

 

Αν έχεις απαντήσεις:

Περισσοτερα Α)= Ο προσωπικός σου γκουρού

Εσύ κι εκείνη: η κολλητή σου δίνει τη συμβουλή της επί παντός επιστητού: δουλειά, ερωτικά ακόμα και για το πώς θα βάψεις τα μαλλιά σου. Είναι μια πολύ επιτυχημένη γυναίκα και γι’ αυτό της έχεις τρομερή εμπιστοσύνη. Είναι η πρώτη που τηλεφωνείς για τα πιο χαζά διλήμματα (μπότες ή γοβάκια με τη φούστα) αλλά και στα πιο δύσκολα (ένας καυγάς με το αφεντικό). Είναι πάντα εκεί για να σου δώσει τη βοήθεια και τις συμβουλές της χωρίς να σε κατακρίνει.

Τι να προσέξεις: έχεις την κολλητή σου ως πρότυπο και προσπαθείς να της μοιάσεις. Οι συμβουλές της ηχούν σαν ευαγγέλιο στ’ αυτιά σου και τις ακολουθείς πιστά. Πρόσεξε μήπως η σχέση σας καταλήξει σαν αυτή της μητέρας με το παιδί και σε αισθανθεί ως αφόρητο βάρος και σαν ένα χέρι που τραβάει τη φούστα της συνεχώς.

Τι σας επιφυλάσσει το μέλλον: για να αντέξετε στο χρόνο, πρέπει να ελαφρύνεις λίγο το κλίμα και να σταματήσεις να την φορτώνεις με τις ανησυχίες και τα άγχη σας. Βγείτε έξω και απλά διασκεδάστε.
Περισσότερα β) = Το άλλο σου μισό

Εσύ κι εκείνη: Είστε στην ίδια ηλικία, στην ίδια σελίδα και αντιμετωπίζετε τα ίδια άγχη και τα ίδια προβλήματα με τα αρσενικά. Φτάνεις να βλέπεις τον εαυτό σου σε εκείνη, λες και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Τα πάτε πολύ καλά γιατί μοιάζετε πάρα πολύ (ακόμα και στην εξωτερική εμφάνιση) και καταλαβαίνεστε. Τα μοιράζεστε όλα: χαρές, λύπες, ξενύχτια και μεθύσια.

Τι να προσέξεις: το πρόβλημα με αυτή τη φιλία είναι ότι αργά ή γρήγορα γίνεται άκρως ανταγωνιστική. Αν εκείνη βρει αγόρι, εσύ θα ψάξεις για καλύτερο. Αν πάρεις προαγωγή στη δουλειά, εκείνη θα αλλάξει επάγγελμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιτυχία της μίας, εκλαμβάνεται ως αποτυχία για την άλλη.

Τι σας επιφυλάσσει το μέλλον: Ξεκολλήστε! Δεν χρειάζεται να είστε παντού και πάντα μαζί. Δείτε τη ζωή με μεγαλύτερη ανεξαρτησία, γιατί αυτή θα σας χωρίσει έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Φυσικά και μπορείτε να διασκεδάζετε και να μοιράζεστε πράγματα. Όμως θα πρέπει να έχετε κι άλλους φίλους. Η σχέση σας πρέπει να γίνει λίγο πιο ελεύθερη, αλλιώς δεν θα επιβιώσει.
Περισσότερα γ) = Κάποια να σε ανεβάζει

Εσύ κι εκείνη: ετοιμάζεσαι να πας σινεμά, θέατρο ή για ποτό; Πάντα καλείς την κολλητή σου. Είναι αστεία, φιλική και της αρέσει να βγαίνει. Είναι ενθουσιώδης, σου ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη και μαζί της μπορείς να μπεις και στα πιο ακριβά μαγαζιά αφού έχει διασυνδέσεις παντού.

Τι να προσέξεις: παρόλο που αυτή η κολλητή είναι η καλύτερη παρέα στα ξενύχτια και τα ταξίδια, δεν πρέπει να υπολογίζεις επάνω της για τα πιο ουσιώδη και σοβαρά γιατί κι εκείνη κάνει το ΄διο.

Τι σας επιφυλάσσει το μέλλον: σκέψου αυτή την κολλητή σαν την φίλη για τις εξόδους. Κάποια στιγμή θα κουραστείς από τα πολλά ξενύχτια, παρόλο που εκείνη θα συνεχίσει ακάθεκτη ως γνήσιο πάρτυ άνιμαλ. Αν θες κάποιον για να ζητήσεις τη συμβουλή ή το βοήθειά του, μην το κάνεις μαζί της. Θα την μπερδέψεις άσκοπα.

 

By Konstantina Posted in QUIZ

Σχολιάστε